domingo, 22 de abril de 2012

Crónica Cursa Talaia 2012!

Benvinguts de nou!

Avui s'ha disputat la cursa tant esperada per mi i per els corredors que representaven els diferents clubs per disputar-se el podi del campionat de Catalunya per Clubs a Vilanova.
Eren les 9:30 del matí, el cel estava força tapat però no massa amenaçador,m'esperaven 23km durs de muntanya amb un alt nivell pel que fa a corredors. Corredors com Just Sociats o Javi Delgado hi eren presents. Era la primera mitja marató de muntanya que disputava i no sabia com m'aniria degut a la llargada.
La sortida ha sigut ràpidissima, com una sortida de 10km. Em plantejo afluixar el ritme i situar-me amb un grupet i començar agafar un ritme còmode. Comença la pujada, em trobo bé, decideixo apretar. S'acosta una baixada tècnica, la por m'entre el cos, des de que em vaig obrir la mà a la cursa de Campdevànol que no baixo en tanta seguretat i rapidesa com ho feia abans. Un parell de corredors més experimentats em passen com una bala. Els torno a avançar a la pujada. Aquest paper ha sigut durant tota la cursa( pujada forta, baixada massa lenta). Tot i això, estic tornant a baixar amb certa ràpidesa enn alguns trams no tant tècnics.
Km 12. Em communiquen que vaig primer pel que fa a la meva categoria, em noto bé i decideixo incrementar una mica més el ritme. Els km passen i les cames començen a fer figa. Ni l'aigua ni els gels fan efecte. Comença la veritable cursa, les cames començen a desapareìxer i donen lloc al "cocu". Última pujada, torno a notar-me fort, m'enganxo amb una parella del club borges trail i em deixo dur durant tota la baixada. S'acosta el final de la cursa, últim repetxó. Avanço dues persones. El final em trobo un company i amic que m'ajuda durant els últims metres. Miro el rellotge, 2h 16min. Estic satisfet, gran cursa amb una gran organització i un gran ambient. Cursa molt guapa on he après forçes coses sobre l'àmbit de les curses de muntanya i he pogut tornar a veure corredors que feia temps que no veia.
 Tinc pressa, haig de marxar. Encara no està disponible la classificació per categories així que em dirigeixo a un dels organitzadors. Em communica que he quedat segon,  em faig creus. Si des del km 12 anava liderant la categoria. Em quedo patrificat, desmotivat i amb l'espina clavada. Arribo a casa i veig un comentari, surt la classificació junior. L'obroo i... surtuu primer! No entenc res de res, prime em diuen que vaigr primer, després segon i ara primer? Una experiència més. En tot cas motivat pel gran temps que he fet i les sensacions obtingudes després de finalitzar una cusra d'aquestes característiques tant exigents. Ara a seguirr entrenant i a per la pròxima. Salut i km!!;)

2 comentarios: